Uitgelichte artikelenAbonneer op Gezondheidsnet
Wat eet expert Janneke Wittekoek zelf?
Tegenwoordig is er - vooral online - veel informatie te vinden over een gezonde leefstijl en voeding. De een na de andere niet onderbouwde hype komt voorbij. Voor consumenten is het steeds moeilijker om onderscheid te maken tussen zin en onzin. Daarom vragen we in deze rubriek: wat eet de expert zelf? Deze keer cardioloog, gezondheidswetenschapper en oprichtster van de HeartLife Klinieken Janneke Wittekoek.
Is het slecht om groene tomaten te eten?
Kun je groene tomaten opeten of niet? En hoe zit het met groene aardappelen? Pascalle Stijger, voedingsexpert bij het Voedingscentrum, geeft antwoord!
Wat is een EMB-bloedtest? En hoe betrouwbaar is het?
De EMB-bloedtest, misschien heb je de term al eens voorbij zien komen. Of ben je bij een alternatieve behandelaar geweest voor bepaalde klachten, die je vervolgens de test heeft geadviseerd. Wat is dit voor een bloedtest? En hoe betrouwbaar is het?
Is het velletje van een gebraden kip echt zo ongezond?
Eet je kip nu het beste zonder of met vel? Dit is voer voor discussie tijdens menige maaltijd waar een gebraden kip met vel op tafel wordt gezet. Hoe zit het nu precies?
Hielspoor: wat is het? En wat is eraan te doen?
De slippers en sandalen komen weer uit de winterstalling. Fijn voor het lentegevoel, maar het lopen op slippers is ook een van de oorzaken van hielspoor. Wat houdt deze pijnlijke aandoening in en hoe kom je ervanaf?
Neuroloog Bas Bloem: ‘Mijn missie: parkinson de wereld uit helpen’
11 april is Wereld Parkinson Dag. Neuroloog Bas Bloem zoekt naar nieuwe manieren om de ziekte te vertragen en voorkomen. “Ik zou de impulsbakken in de supermarkt graag gevuld zien met biologische snoeptomaatjes.”