Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
donderdag, 17 augustus 2017

Hier zitten de meeste bacteriën op

Tandenborstel nog erger dan toiletbril

De grootste broeihaard van bacteriën? Automatisch denk je aan een toiletbril. Niets is minder waar. Hier vind je acht infectiehaarden die in werkelijkheid veel erger uitvallen.

1. Toetsenbord

Een Brits onderzoek onderstreepte in 2008 dat op en in een toetsenbord gemiddeld 400 keer méér bacteriën zitten dan op een toiletbril. Volgens de onderzoekers ontstaat de vervuiling van de toetsenborden door eten bij de computer. En door met ongewassen handen na toiletbezoek weer achter de computer te gaan zitten.

2. Tandenborstel

Omdat een tandenborstel meestal in een warme omgeving (de badkamer) staat, kunnen bacteriën er prima gedijen. Bovendien staan tandenborstels vaak in een beker naast elkaar, zodat kwalijke 'kruisbestuivingen' schering en inslag zijn.

3. Handdroger

De warme lucht uit heteluchtdrogers is de perfecte verspreider voor bacteriën en virussen. Velen geloven dat de warme lucht kiemen juist doodt. Helaas, de lucht is daar niet warm genoeg voor.

4. Make-upspullen

Bacteriën kunnen perfect overleven in make-upspullen, zoals bijvoorbeeld mascara. Vooral gevaarlijk omdat deze spullen in de meeste gevallen in rechtstreeks contact komen met het oog. Dit kan leiden tot ernstige infecties.

5. Mobieltje

Ook de mobiele telefoon is een broeihaard van bacteriën, zoals stafylokokken. Besmetting wordt bevorderd doordat de gsm vaak in contact komt met de mond.

6. Beddengoed

Je beddengoed is een paradijs voor mijten, bacteriën en virussen. Kussenslopen, dekens of dekbedden moeten daarom regelmatig verschoond en gelucht worden. Maar… ook het matras en de kussens kun je het beste regelmatig (chemisch) laten reinigen.

7. Slippers

Uit Amerikaans onderzoek bleek dat er na vier dagen rondlopen in New York zo'n 18.000 bacteriën op de slippers zaten. Na drie maanden bevat 93 procent van de slippers bacteriën van uitwerpselen en 20 procent de E. coli bacterie. De meeste bacteriën zijn overigens onschuldig.

8. Afstandsbediening

Onderzoek wees al uit dat de afstandsbediening in hotels zowat de grootste bron van infecties is. Dit toestel wordt namelijk zelden gereinigd. Maar ook thuis zijn op de afstandsbediening genoeg ziekteverwekkers te vinden.

Reactie toevoegen

8 Comments

Door ferdinand kip (niet gecontroleerd) op di, 05/16/2017 - 09:32

ik ben een chickie

Door Yannick Nagels (niet gecontroleerd) op wo, 05/10/2017 - 10:59

ik zit op gitok 1 hoere kinderen

Door Yannick (niet gecontroleerd) op wo, 05/10/2017 - 10:57

Je moeder is een plofkip
want je moeder werk in fc kip !
je mama
kkr hoere zo'nen!

Door afvaller (niet gecontroleerd) op do, 09/29/2016 - 11:02

het werk niet

Door afvaller (niet gecontroleerd) op do, 09/29/2016 - 11:02

het werk niet

Door Karim (niet gecontroleerd) op zo, 06/29/2014 - 17:16

Nou, ik ben niet zo'n fan van kip!

Door Rasta kaas (niet gecontroleerd) op ma, 05/05/2014 - 16:22

ik ook

Door kaas (niet gecontroleerd) op ma, 05/05/2014 - 16:22

ik hou van kip