'Nieuw medicijn spoort aan tot bewegen'

Getty Images

BOSTON - Amerikaanse wetenschappers denken dat het mogelijk is een nieuw medicijn te ontwikkelen dat mensen zal aanmoedigen meer te gaan bewegen en sporten.

De wetenschappers ontdekten dat dikke muizen door toevoeging van het hormoon leptine in de hersenen meer gaan bewegen en minder eetlust hebben.

Tijdens het onderzoek, onder leiding van dr. Christian Bjorbaek van de Harvard Medical School, bleek de lichamelijke activiteit van de muizen te verdubbelen na toevoeging van het hormoon leptine in hun hersenen.

Speciaal voor het onderzoek werd ervoor gezorgd dat de muizen overgewicht kregen. Tijdelijk werd de mogelijkheid om te reageren op het hormoon leptine uitgezet.

Medicijn
Nadat het hormoon leptine vervolgens weer werd geactiveerd in de hersenen, steeg hun bloedsuikerspiegel. Ze gingen meer bewegen en 30 procent minder eten, waardoor ze afvielen.

"Dit geeft ons de mogelijkheid om een medicijn te ontwikkelen dat mogelijk de wil om te sporten verhoogt." aldus Bjorbaek, onderzoeker op Harvard Medical School.

Auteur 
  • Redactie
Bron 
  • Marie Claire