Stappenteller helpt om meer te bewegen

Getty Images

Een stappenteller dragen motiveert mensen om meer te bewegen en minder te zitten, waardoor ze een paar pondjes kunnen kwijtraken. Dat blijkt uit een onderzoek van Indiana University.

Gedurende 12 weken droegen 4 mannen en 22 vrouwen van 40 tot 66 jaar elke dag een stappenteller. De stappenteller registreerde de beweging van hun onderbenen. Als de stappenteller even geen activiteit zag, werden de deelnemers aangespoord om te bewegen. Daarnaast ontvingen ze twee keer per week een mail met tips over voeding en bewegen.

​Afvallen
Elke week verbonden de proefpersonen hun stappenteller met een computer, zodat in een grafiek zichtbaar werd hoeveel ze bewogen hadden. Gedurende het onderzoek waren de deelnemers veel actiever dan voorheen. Bovendien bleken ze gemiddeld ruim 1 kilogram af te vallen.

​Simpel en goedkoop
"Dit is een hele simpele, goedkope interventie die veel mensen kunnen gebruiken", zegt Jeanne Johnston, co-auteur van het onderzoek. De resultaten van de studie zijn gepresenteerd tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het American College of Sports Medicine in Indianapolis.

Auteur 
  • Jolanda Niemantsverdriet
Bron 
  • WebMD