dinsdag, 11 mei 2021

'Vruchtbare vrouwen dansen aantrekkelijker'

BAARN - Vrouwen blijken aantrekkelijker te dansen rond hun ovulatie. Dat blijkt uit een experiment van Duitse onderzoekers van de universiteit van Göttingen.

De onderzoekers lieten 48 heteroseksuele vrouwen tussen de 19 en 33 jaar oud dansen. Van de dansende vrouwen werden opnames gemaakt. Dit gebeurde op twee momenten: kort voor de ovulatie van de vrouwen en dus (bijna) vruchtbaar en een keer nadat de vrouwen hun ovulatie al achter de rug hadden.

Vervolgens werden de opnames bewerkt zodat alleen de silhouetten en niet het uiterlijk van de vrouwen te zien was. Daarna werd aan 200 mannen gevraagd de filmjes te bekijken en de vrouwen op aantrekkelijkheid te beoordelen. De mannen bleken vrouwen die kort voor hun ovulatie gefilmd waren aantrekkelijker te vinden.

De onderzoekers suggereren dat de menstruatiecyclus invloed heeft op de danskunsten van vrouwen en dat mannen daar gevoelig voor zijn. De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in tijdschrift Personality and Individual Differences.

Trefwoorden:
Bron(nen):