Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
zaterdag, 19 augustus 2017

Cranberrychocolade

Heb jij het wel gehad met de chocoladerepen van melk, puur of noten? Maak dan je eigen chocoladerepen. Je hoeft alleen je favoriete ingrediënten toe te voegen. Bijvoorbeeld deze chocoladereep met cranberry's en walnoten.
Bereidingsduur:
15 minuten
Ingrediënten:
  • 400 gram pure chocolade
  • 1 flinke mespunt gemalen kardemom
  • 40 gram walnoten
  • 200 gram gedroogde, hele cranberry's

Bereiding

Breek de chocolade in stukken. Laat dit au bain marie smelten in een kom. Roer de kardemom erdoor. Hak de walnoten in grove stukken.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Zet hier een bakvorm (ca. 20x20 cm) op. Giet de chocolade erin, maar hou 2 eetlepels apart. Verdeel de walnoten en cranberry's erop en giet de overige chocolade er overheen. Laat de chocolade stollen.

Wanneer de chocolade gestold is, kun je het in stukken breken of snijden.

Tip
De cranberrychocolade is erg leuk om cadeau te geven. De kardemom kun je ook vervangen door kaneel, chili, rode peperkorrels of vanille.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
183 kcal

Bron(nen):

  • Cranberry Marketing Committee