Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
zaterdag, 19 augustus 2017

Zuurkoolcranberrymuffins

Ben je op zoek naar originele recepten? Proef dan eens deze hartige muffins met zuurkool en cranberry's.
Aantal personen:
15
Bereidingsduur:
50 minuten
Ingrediënten:
  • 250 gram bloem
  • 2 flinke theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel karwij
  • 2 eieren
  • 125 mililiter neutrale plantaardige olie
  • 200 gram zure room
  • 100 mililiter melk
  • 150 gram zuurkool
  • 1 kleine groene paprika
  • 50 gram casselerrib
  • 125 gram gedroogde cranbery's
  • Peterselie en chilipoeder naar smaak

Bereiding

  1. Bloem, bakpoeder en de kruiden mengen. Eieren, olie, zure room en melk door elkaar roeren. Mengsel door de bloem en kruiden roeren.
  2. Zuurkool in keukenpapier uitpersen en fijnsnijden. Paprika schoonmaken en in kleine dobbelsteentjes snijden. Casselerrib in dobbelsteentjes snijden. Alle ingrediënten samen met de cranberry's door het deeg roeren
  3. Papieren bakvormpjes in een muffinblik zetten. Vul ze met het deeg. Verwarm de oven op 175 graden (gas: stand 2-3, hetelucht: 160 graden). Bak de muffins circa 25- 30 minuten en bestrooi ze daarna met peterselie en chilipoeder.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
237 kcal

Bron(nen):

  • Cranberry Marketing Committee