De beste methode voor het verwijderen van een moedervlek?

Getty Images

Ik heb in mijn gezicht een lichte moedervlek, net onder de neus die ik graag wil laten verwijderen.
Nu ben ik afgelopen week bij twee behandelcentra geweest voor een oriënterend gesprek. Beide dermatologen gaven aan geen problemen te zien bij het verwijderen van deze moedervlek zonder litteken (snijden).
Maar de één wil de behandeling doen door het afschaven van de moedervlek met een elektrische lus. De ander zegt het echter te willen doen met een 'Fractional CO2 laser' voor het beste resultaat.
Kun je mij vertellen welke van deze twee behandelmethoden de beste resultaten geeft en de minste risico's? Op internet heb ik gezocht en kon ik beide methoden vinden als gangbaar, maar nergens een vergelijking.

Gab

Dick van Gerwen, dermatoloog:

Bij beide technieken wordt de moedervlek verdampt. De elektrische lus verdampt de moedervlek door de hitte van elektrische stroom door het ijzerdraadje. Dat doet de CO2 laser door de hoge energie van het laserlicht.

Deze technieken zijn allebei geschikt voor littekenloos verwijderen van niet gepigmenteerde verheven moedervlekken, zoals die vaak in het gezicht kunnen voorkomen.

Omdat beide technieken leiden tot verdamping, zullen de resultaten vergelijkbaar zijn. Het is net waar de arts de meeste ervaring mee heeft.

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.