donderdag, 3 december 2020

Gevulde tomaten en paprika’s

Lekker met een Griekse salade

Ingrediënten

  • 4 vleestomaten
  • 2 groene paprika’s
  • 200 g bloemkool
  • 2 kleine tenen knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • Een paar takjes peterselie
  • 200 g rundergehakt
  • 0,5 theelepel gemalen kaneel
  • Peper en zout naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Ook nodig: keukenmachine

Bereiding

  1. Verhit de oven tot 200 graden Celsius.
  2. Snijd het kapje van de tomaten en hol de tomaten uit met een scherp mesje. Snijd het vruchtvlees van de tomaten fijn.
  3. Snijd de paprika’s in de lengte door en verwijder de zaadlijsten.
  4. Hak de bloemkool in de keukenmachine in fijne stukjes.
  5. Pel de tenen knoflook en hak ze fijn. Maak de chilipeper schoon en snijd deze fijn. Hak de peterselie (gebruik ook de steeltjes) fijn.
  6. Verhit een koekenpan en bak het gehakt rul.
  7. Voeg de tomatenstukjes, knoflook, chilipeper, peterselie en kaneel toe en bak nog 2 minuten. Bak nu de bloemkool nog 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Vul de halve tomaten en paprika’s met het gehaktmengsel en zet ze in een ovenschaal. Besprenkel ze met de olijfolie en bak ze 30 minuten in de oven.

Lekker met een groene of Griekse salade. Het is ook lekker om nog wat pijnboompitten aan het gehaktmengsel toe te voegen!

Dit recept komt uit Diabetes type 2 Maak jezelf beter - Het kookboek.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30 minuten + 30 minuten oven