zondag, 12 juli 2020

Appelbeignets glutenvrij

Door het gebruik van rijstebloem en boekweitmeel zijn deze heerlijke beignets glutenvrij.

Ingrediënten

  • 2 appels
  • 1 eetlepel suiker
  • ½ theelepel kaneel
  • 50 gram rijstebloem
  • 25 gram boekweitmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ± 1 dl water
  • Olie
  • Poedersuiker

Bereiding

  1. Schil de appels en boor het klokhuis er uit.
  2. Snijd iedere appel in 4 mooie plakken.
  3. Meng de suiker met de kaneel.
  4. Bestrooi de appelschijven met het suikermengsel.
  5. Vermeng de rijstebloem en boekweitmeel met een beetje zout en het bakpoeder.
  6. Voeg beetje bij beetje het water toe en roer dit tot een glad beslag.
  7. Verhit de olie tot circa 180° C.
  8. Haal de appelplakken door het beslag en bak ze in de hete olie in ongeveer 3 minuten gaar en goudbruin.
  9. Neem de appelbeignets met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  10. Bestrooi de appelbeignets naar smaak met poedersuiker.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
100 kcal
Eiwit
1 gram
Koolhydraten
20 gram
Vet
3 gram
Verzadigd vet
0 gram
Vezels
1 gram
Zout
0 gram