Blauwe kamer slaapt het best

Getty Images

Wil jij beter slapen en uitgeruster wakker worden? Verf je slaapkamer blauw. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen in een blauwe slaapkamer de meeste nachtrust krijgen en het meest uitgeslapen uit bed komen.

Mensen met een blauwe slaapkamer slapen gemiddeld bijna acht uur per nacht en worden gelukkig en positief wakker. Volgens de onderzoekers worden mensen niet alleen kalm en rustig van de kleur blauw, maar zou het ook de hartslag vertragen en zelfs de bloeddruk verlagen.

Paars
Ook de kleuren groen en geel scoorden goed. Mensen met een slaapkamer in die kleur sliepen gemiddeld zeven uur en veertig minuten. Is je slaapkamer paars? Dan kun je beter aan de slag gaan en de muren een andere kleur gaan geven. Mensen met een paarse kamer slapen gemiddeld net geen zes uur. Grijs en bruin kun je beter ook vermijden. Die kleuren zijn te somber en deprimerend.

De onderzoekers bestudeerden tweeduizend huizen om de invloed van de kleur op de kwaliteit van slaap te bestuderen. Mensen in een kamer met kalme kleuren, zoals blauw, geel en groen bleken de beste nachtrust te krijgen.

Online shoppen
De kleur van de slaapkamer bleek ook van invloed op andere activiteiten. Zo bleken mensen met een grijze slaapkamer degenen te zijn die de meeste tijd doorbrengen met online winkelen in bed en bedreven stellen met een caramelkleurige slaapkamer drie keer per week de liefde.

Auteur 
Bron 
  • Daily Mail