Toegeven aan verleiding is goed

Getty Images

BAARN - Een over heerlijk stukje chocoladetaart afslaan of het niet kopen van die prachtige jurk in de etalage geeft vrouwen vaak een waardig gevoel. Maar weerstand bieden aan verleidingen is helemaal niet altijd goed.

Een onderzoek onder 2000 Britse vrouwen laat zien dat vrouwen die regelmatig toegeven aan een verleiding veel gelukkiger zijn, dan diegene die zich zelf in bedwang houdt. Voor de ondervraagde vrouwen waren vooral winkelen boven het budget, het eten van zoetigheden en internetten op het werk de favoriete traktaties.

Volgens neurowetenschapper Jack Lewis zijn er meerdere wetenschappelijke bewijzen die suggereren dat het weerstaan van verleidingen ons boos maakt. "De meeste dingen zijn goed met mate. Daarbij is het een fantastische manier om ons zelf te belonen, zeker in moeilijke tijden."

Bijna 90 procent van de onderzochte vrouwen geeft toe aan verleidingen, 60 procent zelfs bijna iedere dag. Van deze laatste groep heeft tweederde na afloop vaak uren last van een schuldgevoel. Volgens Lewis moeten vrouwen leren om te genieten van een traktatie en het niet laten verpesten door een schuldgevoel.
Bron 
  • Daily Mail