maandag, 4 juli 2022

AD: Flevoziekenhuis beste ziekenhuis 2010

ROTTERDAM - Voor de zevende keer op een rij heeft AD de Ziekenhuis Top100 samengesteld. Ze beoordeelde de ziekenhuizen in Nederland op 31 criteria. Het Flevoziekenhuis in Almere kwam met een score van 90,47 procent als beste uit de bus.

Voor de ranglijst is gebruikgemaakt van 23 criteria die betrekking hebben op medische kwaliteit afkomstig van vergelijkingssite Independer.nl. Acht criteria gingen over patiëntvriendelijkheid en werden verzorgd door de stichting Kind en Ziekenhuis.

Top-3
Het Flevoziekenhuis had de hoogste scores, op de tweede plaats staat het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk met 89,53 procent. De derde op de lijst is het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein met 89,41 procent. Helemaal onderaan staat het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal met een score van 53,74 procent.

Kiezen
De rangorde is relatief: hoe presteren ziekenhuizen ten opzichte van elkaar? De lijst geeft dan ook een algemeen beeld van de ziekenhuiskwaliteit, medische missers kunnen helaas altijd voorkomen.

Het AD hoopt dat patiënten met de lijst een weloverwogen keuze kunnen maken voor specifieke behandeling, in overleg met hun eigen arts.

Trefwoorden:
Bron(nen):