Moet ik maar leren leven met zenuwpijn?

Huisarts Rutger Verhoeff beantwoordt lezersvragen

Getty Images

Huisarts Rutger Verhoeff geeft antwoord op lezersvragen. Deze keer: Ik heb last van prikkelingen en tintelingen plus zenuwpijn over mijn lichaam en gezicht. Moet ik er maar mee leren leven, zoals de huisarts zegt?

Sinds een maand of vier heb ik, vrouw van 77 jaar, last van prikkelingen en tintelingen plus zenuwpijn over mijn lichaam en gezicht. Uitgebreid bloedonderzoek en een hersenscan toonden geen afwijkingen. Ik heb tabletten ­gekregen, Desloratadine, die niet helpen. Moet ik er maar mee leren leven, zoals de huisarts zegt?

Zelf ben ik van mening dat u geen medicijn moet nemen dat niet helpt tegen de kwaal. Sowieso staat Desloratadine niet geregistreerd als middel tegen zenuwklachten. Op proef een hoge dosis ­vitamine B12 zou nog een optie zijn. Verder kan haptotherapie, cognitieve gedragstherapie of EMDR in combinatie met ademhalingsoefeningen u helpen leren omgaan met uw ziekte. Een second opinion vragen is ook een mogelijkheid.

Ook een vraag?

Heb je ook een vraag aan huisarts Rutger Verhoeff? Klik dan hier. o.v.v. 'Hallo dokter!'. Vermeld altijd je leeftijd en of je een man of een vrouw bent.

Rutger Verhoeff (1979) studeerde huisartsgeneeskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Naast het uitoefenen van zijn vak werkte hij mee aan radio- en tv-programma’s, hij schreef de boeken Laat je niet verpesten, Kusje erop en (samen met chef-kok Ramon Beuk) Lekker beter. Verder schrijft hij columns en vlogt.

Deze vraag stond eerder in +Gezond juni 2022. Abonnee worden van het blad? Dat doe je in een handomdraai!

Auteur 
  • Redactie
Bron 
  • Plus Gezond