dinsdag, 20 augustus 2019

Krentenbrood

Je eigen krentenbrood bakken.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 400 gram bloem
  • 6 gram droge gist
  • 20 gram suiker
  • 9 gram zout
  • 1 ei
  • 120 milliliter melk
  • 180 milliliter water
  • 300 gram gewelde krenten of rozijnen
  • kaneel

Bereiding

  1. Los de gist op in 50 milliliter lauwwarm water, voeg de suiker toe en laat zeker 5 minuten staan.
  2. Meng bloem, gist en kaneel in een kom. Voeg het ei, boter, melk en de rest van het water toe. Mix tot een samenhangend geheel.
  3. Kneed het deeg ongeveer 8 minuten, voeg eventueel nog water of bloem toe.
  4. Kneed dan in 2 minuten de krenten en rozijnen erdoor.
  5. Laat het deeg ongeveer 2 uur rijzen en vorm er daarna 1 of 2 broden van.
  6. Laat nog eens 1,5 uur staan in een (ingevet) bakblik.
  7. Bak het brood in 35 minuten gaar in een voorverwarmde (180 °C) oven.
  8. Direct uit het blik halen en af laten koelen.