maandag, 9 december 2019

Uienrijst met gegrilde paprika

Weer eens wat anders dan enkel zilvervliesrijst.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • ¼ bouillontablet met minder zout met minder zout
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine of 500 gram gesneden groene kool
  • 2 dunne ongepaneerde varkensschnitzels
  • peper
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 eetlepel olie
  • 1 gegrilde paprika (koeling, zonder zout)
  • mespunt oregano

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar en voeg aan het water het stukje bouillontablet toe.
  2. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  3. Maak de kool schoon en snijd hem in smalle repen.
  4. Kook de kool in een bodempje water in 10 minuten gaar.
  5. Bestrooi de schnitzels met peper.
  6. Bak het vlees in de hete margarine in 6 minuten gaar en lichtbruin.
  7. Fruit de ui en de knoflook zacht in de olie.
  8. Snijd de paprika in reepjes.
  9. Bak de gare rijst even met de ui mee.
  10. Meng de paprika en wat oregano door de rijst. Geef de groene kool en de schnitzels erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon en margarine.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
540 kcal
Eiwit:
30 gram
Koolhydraten:
65 gram
Vet:
15 gram
Verzadigd vet:
3 gram
Vezels:
10 gram
Zout:
0,2 gram