zaterdag, 24 oktober 2020

Geroerbakte witlof met granaatappel

Lekker fris

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 150 gram tempé
  • 1 theelepel cajunkruiden zonder zout
  • ½ granaatappel of 2 eetlepels granaatappelpitjes
  • 500 gram witlof
  • 2 eetlepels olie
  • 1 kleine appel

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Snijd de tempé in blokjes en bestrooi ze met cajunkruiden.
  3. Klop met een lepel de pitjes uit de halve granaatappel en verwijder de witte vliesjes.
  4. Maak het witlof schoon en snijd de struikjes in de lengte in 6 parten.
  5. Verwarm 1 eetlepel olie in een hapjespan of wok en roerbak hierin het witlof in enkele minuten gaar.
  6. Bak in de andere lepel olie de tempé aan alle kanten bruin.
  7. Was de appel en snijd hem in blokjes.
  8. Bak de laatste minuut de blokjes appel met het witlof mee.
  9. Maak het op smaak met wat cajunkruiden en strooi er de granaatappelpitjes over. Geef de tempé en de aardappelen erbij.

 

Ingrediënten over?

Granaatappel:
Bewaar granaatappels buiten de koelkast op een droge plek. Dek een halve granaatappel af en bewaar maximaal 2 dagen in de koelkast.
Gebruik de rest van de granaatappelpitjes in de yoghurt of vanillevla. Ook lekker op een geroosterde boterham met een beetje hüttenkäse.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Bron(nen):
Energie
480 kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
60 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,1 gram