Geroerbakte witlof met granaatappel

Lekker fris
Ingrediënten
- 6 aardappelen
- 150 gram tempé
- 1 theelepel cajunkruiden zonder zout
- ½ granaatappel of 2 eetlepels granaatappelpitjes
- 500 gram witlof
- 2 eetlepels olie
- 1 kleine appel
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
- Snijd de tempé in blokjes en bestrooi ze met cajunkruiden.
- Klop met een lepel de pitjes uit de halve granaatappel en verwijder de witte vliesjes.
- Maak het witlof schoon en snijd de struikjes in de lengte in 6 parten.
- Verwarm 1 eetlepel olie in een hapjespan of wok en roerbak hierin het witlof in enkele minuten gaar.
- Bak in de andere lepel olie de tempé aan alle kanten bruin.
- Was de appel en snijd hem in blokjes.
- Bak de laatste minuut de blokjes appel met het witlof mee.
- Maak het op smaak met wat cajunkruiden en strooi er de granaatappelpitjes over. Geef de tempé en de aardappelen erbij.
Ingrediënten over?
Granaatappel:
Bewaar granaatappels buiten de koelkast op een droge plek. Dek een halve granaatappel af en bewaar maximaal 2 dagen in de koelkast.
Gebruik de rest van de granaatappelpitjes in de yoghurt of vanillevla. Ook lekker op een geroosterde boterham met een beetje hüttenkäse.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Bron(nen):
Energie |
480 kcal
|
---|---|
Eiwit |
15 gram
|
Koolhydraten |
60 gram
|
Vet |
15 gram
|
Verzadigd vet |
3 gram
|
Vezels |
10 gram
|
Zout |
0,1 gram
|