Welke voeding verbetert je weerstand?

Getty Images

Ook al eet ik elke dag fruit en groenten, toch heb ik regelmatig last van eczeem, koortsuitslag en gebrek aan energie. Op internet vind ik qua diëten wel allerlei tips om af te vallen en dergelijke, maar dat is voor mij niet nodig. Wat kan ik eten en drinken om me net iets beter en gezonder te voelen?

Miek

Freya Zuidervaart, voedingsdeskundige

Je kunt veel met je voeding doen om je gezonder en energierijker te voelen, maar sommige punten kunnen ook komen door invloeden van buitenaf. Koortsuitslag heeft vaak te maken met de weerstand die je lichaam heeft opgebouwd. Maar vooral in tijden van stress, zon of extreme kou kan je ook last van een koortslip krijgen. Belangrijk is dus om een goede weerstand te hebben. Deze kun je verbeteren met een gezonde en gevarieerde voeding.

Gezond eten

Vitamines zorgen in grote mate voor de weerstand en de opbouw van je lichaam. Het is dus erg belangrijk om hier rekening mee te houden in jouw dagelijkse voedingspatroon. In principe geldt voor jou hetzelfde als voor mensen die willen afvallen: gezond eten. Alleen jij hoeft geen rekening te houden met een energiebeperking. Eet daarbij voldoende groente, fruit en volkorenproducten, pas op met verzadigd vet en beweeg voldoende. Dit kan je al een heel eind op weg helpen om je beter te voelen.

Eczeem

Eczeem kan verschillende oorzaken hebben. Het kan bijvoorbeeld voortkomen uit een allergie. Het is mogelijk dat je ook allergisch bent voor een voedingsmiddel. Kijk eens naar je voedingspatroon en het opkomen van het eczeem en misschien kan je op die manier een verband vinden. Blijf je er veel last van houden, dan is het handig om contact op te nemen met een expert op dat gebied.

Heb jij ook een gezondheidsvraag? Klik hier en stel je vraag aan een expert!