Bloemkoolcurry met kikkererwten

Getty Images

Huisarts Tamara de Weijer is gespecialiseerd in leefstijlgeneeskunde, in het bijzonder bij metabole aandoeningen zoals diabetes type 2, hart- en vaatziekten. Het effect van gezond eten, beweging en ontspanning is zo groot dat iedereen hier eigenlijk mee aan de slag zou moeten. Daarom schreef zij het boek 'Eet beter in 28 dagen'. Dit boek helpt je vrij eenvoudig gezonder te leven. Met toepasbare tips en handige weekmenu's en recepten. Zoals bijvoorbeeld deze!

Aantal personen 
4-6
Bereidingsduur 
30 minuten

Ingrediënten

  • 2 blikken kikkererwten
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 1 grote ui, halve ringen
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 tl komijn
  • 2 el verse gember, grof geraspt
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 400 ml kokosmelk, uit blik
  • 250 ml gekookt water
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 grote bloemkool, in roosjes gesneden
  • 2 handen bladpeterselie
  • peper en zout

Bereiding

1. Spoel de kikkererwten af met koud water en laat ze goed uitlekken.
2. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui 4 minuten op middelhoog vuur.
3. Voeg de kerrie, de komijn, de gember en de knoflook toe. Zet het vuur meteen laag en bak nog 3 minuten. Blijf constant roeren om aanbakken te voorkomen.
4. Voeg de kokosmelk, het water en het citroensap toe. Breng aan de kook.
5. Voeg de bloemkool toe en laat 10 minuten zachtjes koken.
6. Voeg de kikkererwten toe laat de curry nog twee minuutjes zachtjes koken.
7. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Garneer met peterselie.

Dit recept komt uit het boek Eet beter in 28 dagen met huisarts Tamara de Weijer, met makkelijke en snelle recepten en weekmenu's.

Auteur