zondag, 3 juli 2022

Boekrecensie: Koken met kleur! van Joke Boon

Eet jezelf vrolijk en gezond

In het kookboek van Joke Boon Koken met kleur! zijn de gerechten op kleur gerangschikt. Het idee hierachter is dat je door natuurlijk kleurig te eten bijna vanzelf alle voedingstoffen binnen krijgt die je nodig hebt.

Gezond eten: wie weet nog wat dat is? Door natuurlijk kleurig te eten krijg je bijna vanzelf alle voedingstoffen binnen, zónder ingewikkelde theorieën of formules. De kleur van een voedingsmiddel houdt verband met de voedingstoffen die het bevat: rood fruit en rode groentesoorten bijvoorbeeld, bevatten in grote lijnen dezelfde vitaminen en mineralen.

In dit boek vind je informatie én recepten in alle kleuren van de regenboog. De ruim 100 gerechten zijn eenvoudig, origineel, maakbaar en perfect voor grauwe dagen.

Het boek ziet er vrolijk en zoals de titel belooft kleurrijk uit. Naast lekkere recepten zoals bijvoorbeeld de bontgekleurde ovenschotel met macadamiapesto en de kruidenflensjes kun je er persoonlijke verhalen, weetjes en anekdotes van Joke Boon in lezen. En wat te denken van overheerlijke nagerechten als kersenmousse en frambozenijs/-mousse met açaibes. Een heerlijk boek om mee aan de slag te gaan in de keuken.

We mogen je vast een heel klein voorproefje geven, met dit recept van de Kruidenkaasflensjes.

Joke Boon is journalist, kookboekenschrijver en receptontwikkelaar. Van haar had verschenen meerdere boeken, waaronder het succesvolle kookboek Bonen!.

De prijsvraag is afgelopen. Winnaars ontvangen automatisch bericht.