vrijdag, 28 januari 2022

Boekrecensie: Zoete aardappel

Hommage aan een veelzijdige groente

Na haar succesvolle boek Avocado komt Colette Dike nu met een opvolger over een andere hippe groente: zoete aardappel. Wist je dat je ze ook bij het ontbijt, de lunch, in taarten en toetjes kunt gebruiken? Geniet van Colette's stijlvolle gerechten.

De meeste Nederlanders zijn opgegroeid met de vertrouwde piepers op tafel. Inmiddels is zijn tropische neef minstens zo populair. Hij is hartstikke gezond en ligt tegenwoordig gewoon in de supermarkt. En het leuke is dat je er echt geen groente en vlees bij hoeft te eten. Je kunt zo veel meer doen met zoete aardappel en wat, dat lees je in 'Zoete aardappel'.

Prachtige hapjes

Foodie Colette Dike maakt er bijvoorbeeld deze prachtige, lekkere hapjes mee:

Originele ideeën

In 'Zoete aardappel' vind je nog veel meer originele ideeën: frietjes, stamppotten, hummus, salades, noem maar op. De recepten zijn allemaal goed in de praktijk te brengen, je hebt niet veel ingrediënten of tijd nodig. Dankzij Colette's gevoel voor stijl en mooie foto's, loopt het water je werkelijk in de mond bij het zien van al dit lekkers... gelukkig zijn de zoete aardappelversies vaak net wat gezonder dan de 'normale' varianten van deze gerechten.

Colette Dike is auteur, foodie, foodystylist en heeft meer dan 100.000 volgers op Instagram onder de naam Fooddeco. Ze maakte eerder het kookboek Avocado. Beide boeken verschenen bij Uitgeverij Becht. Zoete aardappel is voor € 10,99 verkrijgbaar bij onder andere bol.com.