zaterdag, 14 december 2019

Hummus basisrecept

Deze basishummus is lekker om groente in te dippen of met Turks brood. Varieer ook eens met dit recept door er andere kruiden of specerijen aan toe te voegen.
Aantal personen:
4
Bereidingsduur:
10 minuten
Ingrediënten:
  • 1 theelepel tahin (sesampasta)
  • 1 blik (400 g) of stazak kikkererwten
  • 2 tenen knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 citroen
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel milde paprikapoeder
  • Peper
  • Zout
  • Handje verse platte peterselie

Bereiding

Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel ze af onder de kraan. Pers de citroen uit, hak de peterselie en haal de teentjes knoflook door de knoflookpers. Rooster de komijn en vijzel het.

Doe vervolgens alle ingrediënten behalve het zout, de peper en de peterselie in de keukenmachine. Laat de keukenmachine draaien tot het een gladde puree is. Als de consistentie te dik is, kun je een scheutje water toevoegen. Om het mengsel iets gladder te maken kun je ook nog wat extra olijfolie toevoegen. Breng op smaak met peper en zout. Meng nog een keer goed en doe het in een kommetje. Besprenkel met een vleugje paprikapoeder en giet er een dun laagje olijfolie overheen, dan droogt het niet snel uit. Tot slot de peterselie erover, eventueel met een paar overgebleven kikkererwten voor de sier.
 

In een afgesloten plastic bakje, kun je de Hummus ongeveer een week goed houden, mits je het in de koelkast bewaart.

Bron(nen):