dinsdag, 22 oktober 2019

Hüttenkäse met gegrilde perzik

Dit recept komt uit het boek Hart- en vaatziekten? Maak jezelf beter. Hierin geven Hanno Pijl en Karine Hoenderdos een praktisch stappenplan om gezond te leven te leiden, met de nadruk op voeding bij hart- en vaatziekten. Daarnaast zijn er lekkere recepten aan toegevoegd die bestaan uit pure, onbewerkte ingrediënten. Zoals bijvoorbeeld dit heerlijke, vegetarische ontbijt!
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
10 minuten
Ingrediënten:
  • 2 perziken of nectarines
  • kaneelpoeder
  • 200 gram hüttenkäse
  • 1 eetlepel hazelnoten
  • 1 eetlepel pompoenpitten

Bereiding

  1. Halveer de perziken en verwijder de pit. Snijd de perziken in schijfjes.
  2. Verhit een grillpan en grill de perzikschijfjes aan beide kanten kort, tot er van die mooie 'streepjes' ontstaan.
  3. Roer de kaneel door de hüttenkäse. Verdeel over 2 schaaltjes.
  4. Verdeel de perzik over de schaaltjes.
  5. Rooster de hazelnoten en de pompoenpitten even in een droge koekenpan en strooi ze over de hüttenkäse.

Tip: Hüttenkäse is rijk aan eiwit en zorgt er daardoor voor dat je minder snel weer trek krijgt. Eventueel kun je een drupje honing toevoegen, maar de perzik geeft ook al een zoete smaak aan dit ontbijt.

Eet smakelijk!

Dit recept komt uit het boek 'Hart - en vaatziekten? Maak jezelf beter' van auteurs Karine Hoenderdos en Hanno Pijl. Hanno Pijl is hoogleraar diabetologie en internist aan het Leids Universitair Medisch Centrum. Zijn specialisme is diabetes type 2. Karine Hoenderdos is diëtist en journalist. Ze schreef onder meer de boeken 'PuurGezond! - slank in 8 stappen' en 'Eet meer!'