maandag, 16 mei 2022

Waarom je nooit de broccolistam moet weggooien

Gezond én lekker eten met broccoli

Gooi jij altijd de stam van broccoli weg en eet je alleen de roosjes op? Zonde én onnodig, want ook de stam is eetbaar! Je kunt er zelfs hele lekkere dingen van maken. Zoals pesto bijvoorbeeld of soep!

Broccolirijst

Twee vliegen in één klap als je broccolirijst van de broccolistam maakt: meer groente en minder koolhydraten. Lekker knapperig en zo kom je eenvoudig aan je portie groente. Zelf maken is heel makkelijk. Maal de broccoli in een keukenmachine of op een grove rasp. Je kunt het zowel rauw als geroerbakt eten.

Broccolipesto

Pesto, heerlijk! En dat kun je dus heel goed maken van de stam van broccoli. Maak bijvoorbeeld eens zalm uit de oven met broccolipesto.

Broccolisoep

Soep, wie is er niet dol op! Door de broccolistam in stukken te snijden en even mee te koken, kun je deze na een minuut of tien pureren met de staafmixer. Je soep wordt er heerlijk romig van.

Pizzabodem van broccoli

De pizzabodem van bloemkool ken je misschien wel, maar wist je dat je van broccoli ook heel goed een lekkere knapperige pizzabodem kan maken? Probeer dit recept eens voor een broccoli-paleopizza.

Salade van broccolistronken

Ben je een liefhebber van salades? Van broccolistronken kun je dus prima een smakelijke salade maken. Snij met een scherp mes of een mandoline hele dunne plakjes van de stronk en mix deze met bijvoorbeeld kort gekookte of geroerbakte peultjes en/of sugar snaps. Lekkere dressing erover en smullen maar!