Involtini

Getty Images
Aantal personen 
4

Ingrediënten

  • 100 gram kerstomaatjes
  • 1 dl gezeefde tomaten (pak)
  • 2 dl groentebouillon
  • basilicum
  • 50 gram rucola
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 100 gram zachte geitenkaas of cottage cheese
  • 3 lasagnevellen uit de koeling

Bereiding

Was de tomaatjes en halveer ze. Kook de tomaatjes in de gezeefde tomaten met de bouillon zacht. Maak de saus op smaak met wat peper en kleingesneden basilicum. Was de rucola. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze afkoelen. Houd een handje rucola achter voor garnering. Pureer met een staafmixer of in de keukenmachine de rest van de rucola met de geitenkaas tot een puree. Maak dit op smaak met wat peper.

Kook de vellen lasagne in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Bestrijk de vellen lasagne met de puree en verdeel de pijnboompitten er over. Rol de lasagnevellen op. Snijd iedere rol in 4 stukken. Verdeel de tomatensaus over 4 ovenvaste schaaltjes en plaats in ieder schaaltje 3 rolletjes. Laat het gerecht in de magnetron of in een hete oven van 180° C heet worden. Garneer met de achtergehouden rucola.

pp: 180 kcal, 8 g eiwit, 9 g vet, 3 g verz vet, 15 g koolhydraten, 1 g vezel, 25 g groente

Recept en foto: Voedingscentrum

Auteur