Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
zondag, 25 juni 2017

Jongeren stressen door sociale media

AMSTERDAM - Jongeren tussen de 13 en 18 jaar lijden aan stress dankzij social media. Dat concluderen onderzoekers van de Nationale Academie & Maatschappij na onderzoek onder 500 jongeren.

Volgens de onderzoekers voelt ongeveer een kwart van de jongeren zich gestrest als ze niet alles in de sociale media bij kunnen houden. Nog eens een kwart zegt dat dit 'enigszins' het geval is.

Door geluidjes en pushberichten kunnen ze maar moeilijk loskomen van hun smartphone. Van de ondervraagde jongeren geeft 86 procent aan de smartphone altijd bij zich te hebben.

Facebook wordt het meest gebruikt. Gevolgd door Youtube, WhatsApp en Ping. De jongeren zeggen stress te ervaren omdat ze bang zijn sociaal buitengesloten te raken of bang zijn dingen te missen.