vrijdag, 14 mei 2021

'Geen kraambezoek vanwege Mexicaanse griep'

BAARN - "Mensen mogen pasgeboren baby's deze winter tijdens een nieuwe piek van de Mexicaanse griep niet bezoeken", waarschuwen Britse experts.

Onderzoek toont aan dat zwangere vrouwen vier keer meer kans hebben om in het ziekenhuis opgenomen te worden met complicaties door de Mexicaanse griep.

Daarom hebben Britse experts een lijst met maatregelen samengesteld hoe zwangere vrouwen hun risico op Mexicaanse griep kunnen beperken.

De artsen raden zwangere vrouwen aan drukke, openbare plaatsen te vermijden. Verder is het belangrijk dat ze hun handen goed wassen en geen contact hebben met mensen met griepsymptomen.

Niet knuffelen
Als de baby er eenmaal is, dan is het het verstandigst om de eerste twee maanden na de geboorte geen bezoek van familie en vrienden te ontvangen. Zo kun je proberen te voorkomen dat de baby het virus oploopt.

"Veel mensen zullen de baby willen knuffelen. Het is een kwestie van gezond verstand. Als je je niet goed voelt, blijf dan weg bij baby's en zwangere vrouwen. Kinderen jonger dan één jaar zijn heel kwetsbaar voor de griep", aldus de experts.

Trefwoorden:
Bron(nen):