dinsdag, 30 november 2021

Net getest: Medikeeper

Medische memorystick

Stel dat je iets overkomt. Of je geheugen speelt je parten. Wie vertelt de artsen dan welke medicijnen je gebruikt of welke chronische ziekten je hebt? Voortaan kun je dat aan de Medikeeper overlaten. Deze geheugenstick kan op elke computer worden gelezen.

Hij ziet er uit als een normale, rode memorystick, maar een wit kruisje en de tekst 'my medical information' verhult zijn ware doel. Op deze usb-stick kun je alles, maar dan ook echt alles kwijt wat met je gezondheid te maken heeft.

Waslijst aan opties

Na het inpluggen van de medikeeper krijgen we meteen een hele waslijst aan opties op ons computerscherm. Zelfs al zijn we relatief gezond, we blijken toch heel wat medische informatie in te kunnen vullen. Zoals onze bloedgroep, allergieën, contactgegevens van de huisarts, opticien, tandarts, zorgverzekeraar of polisnummer.

De medikeeper is niet alleen handig als je niet in staat bent om informatie te geven. Denk aan die momenten dat je wel bij kennis bént, maar niet de kennis bezít om een fatsoenlijk antwoord te geven op normale vragen: 'Hoe vaak heb je last van hoofdpijn?', 'Ben je al ingeënt tegen Hepititis A?', 'Wat voor zelfzorgmiddelen gebruik je?'. Bij een bezoek aan bijvoorbeeld de huisarts kun je behoorlijk met je mond vol tanden staan.

Medisch dagboek invullen

Daarom geeft de memorystick je de mogelijkheid om een medisch dagboek bij te houden. Dit kun je uitprinten en meenemen bij je volgende doktersbezoek.

Ook kun je je medische gegevens naar je arts of zorgverzekeraar mailen. Zo heeft iedereen, inclusief jijzelf, een duidelijk overzicht van je klachten en doktersbezoeken. Het invullen blijkt eenvoudig, het programma start vanzelf en er zitten geen onnodige toeters en bellen aan.

Jammer genoeg is de usb-stick nog vrij nieuw en nog niet zo bekend. We vragen ons af of hulpverleners hem wel zien in geval van nood, ook al heb je hem duidelijk om je pols, nek of sleutelbos hangen. En wat als er geen computer in de buurt is?

De medikeeper is te bestellen op www.medikeeper.nl.

Trefwoorden: