Oregano bestrijdt de ziekenhuisbacterie MRSA

Getty Images

De essentiële olie van een oreganosoort die op het Himalyagebergte groeit, blijkt sterke antibacteriële eigenschappen te hebben. Sterker nog, het kan zelfs de superbacterie MRSA doden.

Wanneer deze olie in handzeep en schoonmaakmiddelen verwerkt kan worden, zou dit ziekenhuizen helpen om van deze MRSA bacterie (Methicilline Resistente Staphylococcus Aureus) af te komen. De ontdekking werd gedaan door Britse onderzoekers in samenwerking met lokale bedrijven in de Himalaya en een onafhankelijke organisatie in India die medicinale kruiden probeert te behouden.

Volgens de onderzoekers kan de olie de bacterie doden bij een verdunning van 1 op 1000. Deze werking blijft, ook in kokend water. De olie zou dus ook verwerkt kunnen worden in waspoeder.

Himalayan Oregano project
Lokale bewoners van de Himalaya zien deze oregano als onkruid. De teams zetten het Himalayan Oregano project op waarbij de bewoners in hun onderhoud kunnen voorzien en tegelijkertijd Britse ziekenhuizen een mogelijkheid geven om op een milieuvriendelijke manier de ziekenhuisbacterie te bestrijden.

Auteur 
  • Redactie
Bron 
  • Medical News Today