Quizzen en testjes

Wat weet jij over...

Getty Images

Bevatten sinaasappels de meeste vitamine C van alle fruitsoorten? Is hooikoorts erfelijk? Wat betekent REM-slaap? Hoe ziet de alvleesklier eruit? Test je kennis over voeding en gezondheid met onze quizzen.

Getty Images

Water
Je lichaam bestaat voor twee derde uit water. Zonder vocht overleef je het niet! Water drinken is dus heel belangrijk, maar wat weet jij erover?

Getty Images
Hygiëne in de keuken
Was je altijd je handen voordat je gaat koken? Bereid je rauwe voedingsmiddelen op een aparte snijplank? Goed bezig! Toch zijn er genoeg hygiëneregels in de keuken waar je misschien niet gelijk aan denkt. Test je kennis in deze quiz.
Getty Images
Dokterstaal
‘De uitslag is negatief’. Ook weleens geschrokken, toen de dokter dat zei? Terwijl het goed nieuws is, als je getest wordt op een ziekte. Weet jij wat de dokter (meestal) bedoelt? Doe de test!
Getty Images
Herken het nootje
Kun je nog geen pinda van een pecannoot onderscheiden? Of ben je een echte notenexpert? Je krijgt acht foto's van verschillende noten te zien. Herken jij ze allemaal?
Getty Images
Feiten en fabels over teken
Dat de teek een vervelend beestje is, weet je ongetwijfeld al. Maar is het waar dat je teken met zeep kunt verwijderen? En bespringen ze je echt vanuit bomen? Zijn de volgende vijf beweringen feit of fabel?
Getty Images
Tussendoortjes
Welk tussendoortje is verantwoord? Test in deze korte quiz jouw kennis over het aantal calorieën in tussendoortjes.
Getty Images
Test je kennis over kaassoorten
Er zijn ontelbaar veel kaassoorten op de wereld. Ben jij een echte kaasliefhebber en gek op kaasplankjes? Test je kennis over kaassoorten in deze korte quiz.
Getty Images
Vitamine D
Vitamine D is goed voor de gezondheid, daar is geen twijfel over mogelijk. Een tekort eraan kan dan ook vervelende gevolgen hebben. Hoeveel weet jij over de 'zonnevitamine'?
Getty Images
Voeten
Onze voeten zijn onmisbaar. We staan erop en bewegen ons erop voort. Niet zo gek dat je ze kunt overbelasten en pijntjes aan je voeten kunt krijgen. Hoeveel weet jij over deze belangrijke lichaamsdelen?
Getty Images
Groente en fruit
Eet jij dagelijks groente en fruit? Dat is niet alleen lekker, maar ook ontzettend gezond. Kies je voor veel verschillende kleuren, dan krijg je de meeste vitamines en mineralen binnen. Wat weet jij over jouw dagelijkse portie groente en fruit?
Getty Images

Hooikoorts
Hooikoorts, veel mensen hebben er last van. Een verstopte neus, niesbuien, jeuk, tranende ogen: het is geen pretje. Wat weet jij over hooikoorts?

Getty Images
Welke voedingsstoffen zitten er in kaas?
Nederland eet het liefst een broodje kaas bij het ontbijt en de lunch. Het lijkt een gezonde keuze, maar kaas bevat een behoorlijke hoeveelheid vet en zout. Wat weet jij over de voedingsstoffen in kaas?
Getty Images
Raad het orgaan
Weet jij hoe de alvleesklier en de lever er ongeveer uitzien? Of kun je nog geen darm van een kies onderscheiden? Test je kennis over het menselijk lichaam.
Getty Images
Koffie
We beginnen de dag niet graag zonder ons vertrouwde bakkie troost. Maar wat weet jij eigenlijk over dit zwarte goud? Tijd om je koffiekennis te testen.
Getty Images
Slapen
Wat is slaapapneu? Welk fruit kun je het beste eten voor een betere nachtrust? En wat is eigenlijk de beste temperatuur voor in je slaapkamer? Je leert het in deze quiz.
Getty Images
Zon
Een zomerzonnetje vinden de meeste mensen heerlijk. Maar wat weet jij eigenlijk over deze gele bol en zijn invloed op je gezondheid? Ben jij een echte zonnekoning(in)?
Getty Images
Voeding
Over voeding wordt veel geschreven en gesproken. Op internet, via social media, in tijdschriften, noem maar op. Niet al die informatie klopt ook. Weet jij wat waar is en wat niet?
Getty Images
Calorieën
Hoeveel calorieën zitten er in een punt appeltaart? Wat bevat meer kilocalorieën: een kroket of een frikandel? Hoe zit het met gewone koffie en cappuccino? En waar zitten echt verrassend veel kilocalorieën in?
Getty Images
Hoeveel vet zit er in kaas?
De hoeveelheid vet in kaas kan sterk verschillen. Weet jij welk kaasje vetter is dan het andere?
Auteur