Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
zondag, 28 mei 2017

VUmc opent polikliniek kinderreuma

Het VU Medisch Centrum (VUmc) opent donderdag een polikliniek voor kinderreuma.

De opening van de polikliniek levert veel belangrijke voordelen op. Kinderreuma wordt vaak pas in een laat stadium herkend. Eerdere herkenning, diagnostiek en een juiste behandeling van kinderreuma maakt de kans dat kinderen uiteindelijk in een rolstoel belanden kleiner dan vijf procent.

In de polikliniek werken verschillende specialisten (zoals de kinderreumatoloog, fysiotherapeut, ergotherapeut, orthopedisch chirurg, volwassen reumatoloog, kinderradioloog en oogarts) nauw samen.

Kinderreuma
Per duizend kinderen krijgen ongeveer 2 tot 4 kinderen te maken met kinderreuma. Reuma is in principe een chronische ziekte. Kinderen met het meest gunstige reumatype hebben een kans van ongeveer 40 procent dat de ziekte na behandeling wegblijft. In de slechtste categorie is deze kans slechts 10 procent.

Bron(nen):