Waarom lijkt mijn navel verschoven?

Getty Images

Mijn navel staat niet meer in het ­midden van mijn buik; van mij uit naar rechts. Ik heb daarbij geregeld – vooral ’s nachts – last van steekjes rechts, een soort branderig gevoel en maagzuur; vooral als ik een glaasje wijn drink. Ook heb ik soms last van mijn slokdarm als ik brood eet. Wat kan dit zijn?

Joris Bartstra, journalist met artsendiploma.

Ik kan me hier heel weinig bij voorstellen en ik kan u natuurlijk niet zien, maar ik zou het zeker aan de huisarts laten zien. Als u echt een verandering van lichaamscontour hebt, betekent dit dat er iets drukt of trekt. Daarbij kunt u denken aan een gezwel in de buik, maar bijvoorbeeld ook aan een breuk in de buikwand. Heel theoretisch zou ik me nog een soort verlamming van een spier in de buikwand kunnen voorstellen, maar er moet in ieder geval iemand naar kijken. De andere klachten die u beschrijft kunnen heel goed onschuldig zijn.

Wilt u ook een vraag stellen aan dokter Joris Bartstra?

Klik dan hier. Vergeet niet uw naam, leeftijd en geslacht te vermelden. Als uw vraag ook voor anderen interessant is, zal Joris deze beantwoorden en publiceren in het tijdschrift Plus Magazine.