donderdag, 17 oktober 2019

Overnight oats met kwark en abrikozen

Lekker, snel én supergezond: dat is een ontbijt met overnight oats. Oftewel: een havermoutontbijt dat je 's avonds vast klaarmaakt.
Aantal personen:
1
Bereidingsduur:
5 minuten
Ingrediënten:
  • 6 eetlepels havermout
  • 1 geraspte appel
  • Citroensap
  • 4 gedroogde abrikozen
  • 1 eetlepel gedroogde cranberries
  • Volle kwark

Bereiding

Begin ’s avonds, zodat je ’s ochtends lekker snel klaar bent! Zet ’s avonds de havermout in de week met tien eetlepels water, de geraspte appel en een beetje citroensap. Voeg de volgende ochtend de in stukjes gesneden (gedroogde) abrikoos, gedroogde cranberries en een beetje volle kwark toe.

Tip

Bewaar de lege kwarkbakjes, zodat je je ontbijt hierin kunt maken. Makkelijk om mee te nemen als je bijvoorbeeld vroeg naar je werk moet!

Dit recept is van Karine Hoenderdos. Zij is onder andere auteur van 'Puur Gezond, slank in 8 stappen'.