
Getty Images
Dit makkelijke recept is zo klaar en heerlijk voor in de winter!
Aantal personen
4
Ingrediënten
- 800 gram zuurkool
- 2 preien
- 1 bakje champignons
- 2 el olijfolie
- 600 gram krieltjes
- 2 blikken tomatenblokjes
- 2 laurierblaadjes
- 2 theelepel kummel
Voedingswaarden
Energie
347kcal
Bereiding
- Zet de zuurkool op met water en laat in ongeveer 15 minuten gaar worden. Snijd de prei in ringen en de champignons in plakjes.
- Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de prei. Voeg de champignons toe en voeg ook de krieltjes erbij. Bak het geheel een paar minuten.
- Voeg vervolgens het blik tomatenblokjes met het sap, de kummel en laurier toe.
- Breng op smaak met peper en zout. Laat het geheel ongeveer 10 minuten pruttelen.
- Serveer het aardappelmengsel met de zuurkool.
Tip: Door de goulash merk je niet eens dat er geen vlees in zit, maar als je er toch iets van vlees bij wilt eten zijn magere spekreepjes heel geschikt.