Aardappelgoulash

Getty Images

Dit makkelijke recept is zo klaar en heerlijk voor in de winter!

Aantal personen 
4

Ingrediënten

  • 800 gram zuurkool
  • 2 preien
  • 1 bakje champignons
  • 2 el olijfolie
  • 600 gram krieltjes
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 theelepel kummel

Voedingswaarden

Energie 
347kcal
Auteur 

Bereiding

  • Zet de zuurkool op met water en laat in ongeveer 15 minuten gaar worden. Snijd de prei in ringen en de champignons in plakjes.
  • Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de prei. Voeg de champignons toe en voeg ook de krieltjes erbij. Bak het geheel een paar minuten.
  • Voeg vervolgens het blik tomatenblokjes met het sap, de kummel en laurier toe.
  • Breng op smaak met peper en zout. Laat het geheel ongeveer 10 minuten pruttelen.
  • Serveer het aardappelmengsel met de zuurkool.

Tip: Door de goulash merk je niet eens dat er geen vlees in zit, maar als je er toch iets van vlees bij wilt eten zijn magere spekreepjes heel geschikt.