Boekrecensie: 7 inzichten voor een blijvend goed gewicht

Getty Images

Vaak komen de kilo's er na een afslankpoging toch weer stiekem bj. Het boek 7 inzichten voor een blijvend goed gewicht van diëtist Mary Stottelaar behandelt gezonde eet- en leefgewoonten die nodig zijn om het gewicht ook op de lange termijn stabiel te kunnen houden. En dat terwijl je gewoon lekker eet.

7 inzichten voor een blijvend goed gewicht geeft de kennis die nodig is om een blijvend gezond gewicht te bereiken. De drie weekmenu’s en ruim honderd recepten in dit boek geven een houvast bij het volgen van een gezond eetpatroon, zonder het gebruik van pakjes en zakjes. Gerechten met verse ingrediënten en onverwachte smaakmakers zorgen ervoor dat je tijdens het lezen van dit boek al de keuken in wilt duiken.

Dit boek is niet alleen een kookboek, maar ook een boek waarmee je op de bank gaat zitten. De zeven inzichten die aan de orde komen wijzen je op een positieve en stimulerende manier op je eigen valkuilen. Zo leer je welke soorten honger er zijn, hoe je met die honger kunt omgaan en wat je kunt doen om die hongergevoelens zoveel mogelijk te beperken.

Janny van der Heijden, culinair publiciste in het voorwoord: "Zelden verschijnen er zulke toegankelijke boeken over het gevecht van op gewicht blijven als dit. Want hoe doe je dat? Hoe verval je niet weer in je oude patroon? Wat mag wel en wat liever niet? Met deze 7 inzichten kom je ver. Heel ver. Nergens is een wijzend vingertje gebruikt, maar zijn de adviezen juist enthousiasmerend en geven ook echt inzicht. De uitleg is duidelijk en werkt regelmatig als eye opener. Ik beveel dit boek dan ook van harte aan."

Getty Images
De 7 inzichten uit het boek:

  • Motiveer jezelf
  • Stil je honger
  • Kies voor onbewerkt voedsel
  • Kook met plezier
  • Zit minder
  • Omarm je nieuwe ritme
  • Geniet van PuurGezond

Voorproefje uit de weekmenu's

7 inzichten voor een blijvend goed gewicht is net als de andere PuurGezond boeken 100 procent goeroevrij. Het kost €19,95 in de PuurGezond webshop, maar is natuurlijk ook gewoon bij Bol.com te bestellen.

Auteur 
  • Redactie