Ik sport veel, maar val niet af

Getty Images

Sinds 7 maanden ben ik aan het sporten geslagen, 5 keer per week en dan 1 tot 2 uur. Ook let ik sinds 2 maanden op mijn voeding. Ik hoopte dat ik af zou vallen, maar er gebeurt niets! In het jaar hievoor ben ik al 11 kilo afgevallen. Ik weeg nu 61 kilo en ben 1 meter 60.

Veerle

Kim Vermeulen, diëtist  

Ten eerste, gefeliciteerd met je geweldige resultaat en gezonde gewicht. Heel verstandig van je dat je er de tijd voor genomen hebt om op gewicht te komen. Dit zorgt ervoor dat het afvallen beter vol te houden is en je lichaam kan zich ook beter aanpassen aan je nieuwe eetpatroon.

Maar nu je vraag over het sporten. Het klopt dat je misschien geen resultaat ziet op de weegschaal. Door het sporten bouw je spierweefsel op en aangezien spieren zwaarder zijn dan vet, kan het zijn dat je niet afvalt. Maar als je binnen in je lichaam zou kunnen kijken, dan zou je zien dat je lichaamsvet verminderd is en je spieren groter zijn geworden.

Richt je dus niet alleen op wat de weegschaal zegt, maar kijk ook naar de omvang van bijvoorbeeld je buik en hoe je lichaam verandert qua uiterlijk. Sommige sportscholen kunnen je spier- en/of vetmassa ook meten. En dan zie je wel degelijk verschil. Succes met sporten en hou je goede voornemens vol!

Heb jij ook een gezondheidsvraag? Klik hier en stel je vraag aan een expert!