Net getest: de afslankbroek

De strijd aan met cellulite en centimeters

Getty Images

Bijna iedereen heeft lichaamsgebieden waar hij onzeker over is. In mijn geval concentreren die zich vooral rond van mijn navel. Ik ben een fanatieke sporter, maar ik hou ook van lekker eten. Dus ben ik op zoek naar 'wondermiddelen'. Daarom testte ik een afslankbroek.

De Biopromise hoge afslankbroek is de meest populaire afslankbroek. Het model heeft nogal wat voordelen, als ik de website van verkoper Scala mag geloven:

  • Pakt de drie meest voorkomende probleemgebieden bij vrouwen aan: billen, benen en buik.
  • Stimuleert en verbetert de bloedcirculatie op huidniveau.
  • Helpt cellulite te bestrijden.
  • Duurzaam afslanken.
  • Direct resultaat dankzij shaperfunctie.
  • Egaler en gladdere huid.
  • Antislip band om afzakken te voorkomen.
  • Naadloos.

Beloftes

De broek werkt als bodyshaper, waardoor je direct na het aantrekken al een slanker silhouet zou moeten hebben. Daarbij zorgen de biokristallen die in de garen zijn verwerkt voor een massage van de huid. Hierdoor worden afvalstoffen, overtollig vet en vocht door het lichaam afgevoerd.

Een medisch onderzoeksteam heeft tests uitgevoerd met de broek. Een groep van vijftig vrouwen droeg de broek gedurende zestig dagen minimaal acht uur per dag (en zes dagen per week). Afhankelijk van gewicht en de hoeveelheid lichaamsvet verloren de vrouwen tot 8 centimeter in de buikstreek en op de heupen en tot 10 centimeter rond de billen.

Testen

Best stevige beloftes. Maar maakt de afslankbroek ze ook waar? Daar kon ik maar op een manier achterkomen: ik heb de broek gedurende 60 dagen gedragen. En daarbij moet ik eerlijk bekennen dat ik er best een beetje tegenop zag. Ik zag me zelf al iedere ochtend worstelen om de broek aan te krijgen en was stiekem ook bang dat iedereen het aan me kon zien, maar dat viel alles mee!

Het aantrekken van de broek ging vrij gemakkelijk. Natuurlijk is het strak, maar als hij heel los zou zitten, zou ik ook niet geloven in de werking. De eerste dagen was het een beetje wennen, maar al heel snel voelde ik hem niet meer. Ook ‘het zien’ viel mee. Mijn collega’s vroegen me of ik hem eigenlijk al aan had en verder kreeg ik vooral complimenten dat ik er goed uit zag. Niets geen rare blikken dus.

Antislip

Naarmate ik de broek langer droeg, werd de antislipband aan de bovenkant wel iets minder antislip. Hierdoor had ik op het toilet iets langer werk om de broek weer goed aan te krijgen: als de antislipband niet goed zit, zie je namelijk wel randjes door je kleding heen. Daarbij had ik na twee weken scheuren op de naad van de broek. Volgens de fabrikant een fabrikagefout die zelden tot nooit voorkomt. Waarschijnlijk heb ik net pech gehad en gelukkig ontving ik direct een nieuw exemplaar.

Waar ik ook een beetje mee stuntelde, was het wassen. In principe kun je de broek prima wassen en de fabrikant benadrukt dat dit niet ten koste gaat van de biokristallen in de garen. Ik zat vooral met het moment van wassen en weer drogen (de broek mag niet in de droger!). Eigenlijk zou het dus praktischer zijn om twee broeken te hebben.

Werkt het?

Of de afslankbroek echt het wondermiddel is waar ik naar op zoek ben, durf ik niet met zekerheid te zeggen. De beloofde verbeteringen in de huid zie en voel je duidelijk en dat is opvallend want van echte cellulite was nog geen sprake.

Helaas ben ik geen grote hoeveelheden centimeters verloren: 3 centimeter op mijn dijen, 3 centimeter op mijn billen en 2 centimeter rond mijn taille. Klinkt best goed, maar het was mij eigenlijk te doen om mijn buik. En daar is helemaal niets gebeurd.

Conclusie
Scala_broek
Getty Images

Het effect op de huid – en dus tegen cellulite – is duidelijk en ook al na een paar dagen dragen merkbaar. Ook werkt de broek direct als bodyshaper, waardoor je je na het aantrekken iets ‘slanker’ voelt. Alleen over de verloren centimeters ben ik iets minder enthousiast. Ik wist van te voren dat het afslankende effect afhankelijk was van gewicht en hoeveelheid lichaamsvet, maar hoopte natuurlijk stiekem dat mijn buikje zou verdwijnen.

De Scala BioPromise High Waisted slimming bermuda is verkrijgbaar in het zwart, lila en beige (huidskleur). Dit model kost 69,95 euro. Meer informatie vind je op www.scalaeurope.nl.

Auteur 
  • Annemieke Hoogland