Yoghurtijs van rood fruit

Getty Images

Dit lekkere nagerecht is zo gemaakt en telt niet al te veel calorieën!

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
6 uur

Ingrediënten

  • 250 gram rood fruit (diepvries)
  • sap van 1 citroen
  • 100 gram magere yoghurt
  • 50 gram magere kwark
  • 60 gram suiker

Bereiding

1. Laat het fruit ontdooien. Als je vers fruit gebruikt was het fruit, maak het schoon en dep droog met keukenpapier.

2. Pureer de vruchten met het citroensap tot een puree. Hou een paar vruchtjes achter om te garneren.

3. Meng de yoghurt met de kwark en voeg hier de suiker aan toe. Roer tot het romig wordt. Schep de vruchtenpuree erbij en roer voorzichtig. Niet te lang roeren, je moet nog goed kunnen zien dat het twee verschillende mengsels zijn.

4. Schep het mengsel in een kom of bak (geschikt om in te vriezen) en plaats het in de vriezer. Roer het ijs regelmatig goed door om kristallen te voorkomen. In ongeveer 6 uur is het ijs klaar.

5. Schep het ijs in kommetjes en garneer met het overgebleven fruit.

 

 

Voedingswaarden

Energie 
112kcal
Auteur