Boekrecensie: Onthoud dit als je verdrietig bent

Een boek voor leuke, nare en rare dagen

Getty Images

Ben jij op zoek naar een leuk boek om te lezen? Onthoud dit als je verdrietig bent is een aanrader. Dit boek van Maggy van Eijk is rauw, eerlijk, bijzonder grappig en o zo herkenbaar.

Waar gaat Onthoud dit als je verdrietig over?

Maggy worstelt. Soms met het leven maar vooral met zichzelf. Naast haar leven als jonge vrouw in Londen – met bijbehorend sprankelend leven – stuitert ze van paniekaanval naar zelfbeschadiging en van depressie naar overmatig drinken. Maar, tegenwoordig heeft ze een gereedschapskist vol handvatten die haar helpen staande te blijven als haar hoofd op hol slaat. Zo weet ze waar ze het beste kan huilen in het openbaar (in een bikramyogales, bij een zelfscankassa of achter in een Uber), waar ze blij van kan worden (een te gekke band ontdekken op Spotify, honden knuffelen en een opgemaakt bed) en waar ze het gevoel van krijgt dat ze leeft (haar nagels in een neonkleur lakken, zoute drop eten en de handstand doen).

Getty Images
Onthoud dit als je verdrietig bent is een briljant boek en een mentale oppepper voor iedereen die weleens flipt in een lift, buitenproportioneel zenuwachtig is voor een afspraak of gewoon een ijzersterk boek wil lezen. Rauw, eerlijk, bijzonder grappig en confronterend herkenbaar.

Maggy van Eijk schreef jarenlang over psychische gezondheid voor het populaire BuzzFeed. Tegenwoordig is ze socialmediaredacteur bij de BBC. Ze woont in Londen, is verslaafd aan Seinfeld en tweet graag over golden retreivers.

 

Auteur