donderdag, 3 december 2020

Rosbief en tonijnsandwich

Op een zonnige zomerdag heb je natuurlijk geen zin in een boterham met zweterige kaas. De verleiding is groot om de honger te stillen met een calorieënbom zoals een ijsje of een snack. Erg lekker, maar niet echt gezond. Daarom een heerlijk recept voor een gezonde picknick.

Ingrediënten

  • 1 zakje tonijn (85 gram)
  • 1 eetlepel magere kwark
  • 1/2 theelepel gedroogde tijm
  • 3 sneetjes volkorenbrood
  • 3 plakjes rosbief
  • 1 blaadje ijsbergsla
  • 3 eetlepels rauwkost (bakje van 150 gram)
  • 1 theelepel halvarine
  • 1 appel

Bereiding

Mix de tonijn, kwark en tijm met een staafmixer of vork tot een glad mengsel. Voeg naar eigen smaak wat zout en peper bij. Beleg één snee brood met rosbief en verdeel het tonijnmengsel erover. Leg op het tweede sneetje brood ijsbergsla en rauwkost en leg het met de onbelegde kant op de rosbief.

Smeer op de derde snee brood halvarine. Leg hem met de besmeerde kant op de rauwkost. Snijd de sandwich schuin door. Doe alles in aluminiumfolie en bewaar de sandwich samen met de appel in een broodtrommel.

Aantal personen

1
Energie
385 kcal
Trefwoorden: