donderdag, 18 augustus 2022

Net getest: SAM slaaptrainer

Kinderwekker en nachtlampje in één

Heb jij een kind dat altijd vroeg wakker is? Zou het niet fijn zijn als je dag iets later kon beginnen? Helemaal in het weekend? Slaaptrainer SAM van ZAZU zou de oplossing zijn! Gezondheidsnet test het voor je uit.

SAM is een slaaptrainer plus nachtlampje dat kinderen leert om het 'grote mensen' tijdbesef te begrijpen. Voor kinderen is het zo dat de dag begint als je 's ochtends je ogen open doet en eindigt zodra je naar bed gaat. SAM laat door middel van het licht zien wanneer je mag opstaan. Geeft de slaaptrainer donkerblauw licht dan is het tijd om te slapen en kleurt hij groen dan is het bijna tijd om op te staan. Is hij lichtblauw? Dan mag je opstaan!

Dat klinkt goed! En zo simpel ook. En ideaal voor ons gezin. Ik heb namelijk twee kinderen, jongens van 4 en 8 jaar oud. Beiden geen goede slapers én vooral geen langslapers. Alles hebben we geprobeerd: nieuwe matrassen, verduisterende gordijnen, maar niets hielp. Dagelijks vroeg wakker dus, ook in het weekend. De oudste gaat inmiddels alleen naar beneden en die vermaakt zich wel, maar de jongste komt ons altijd direct wakker maken.

Test

Hoogste tijd dus om slaaptrainer SAM uit te proberen. SAM ziet er leuk uit en hij wordt dan ook enthousiast ontvangen door mijn zoontje. Na de uitgebreide, duidelijke handleiding gelezen te hebben, ga ik aan de slag. Omdat mijn zoon geen middagslaapje meer doet, is het eenvoudig. Als je nog een kind hebt dat wel een middagslaapje doet, kun je verschillende tijden invoeren. De eerste avond gaat mijn zoon graag slapen, want 'schaap' heeft zijn oogjes dicht dus het is slaaptijd. Dat heeft hij goed begrepen. Zou hij ook begrijpen dat hij in zijn bed moet blijven totdat SAM lichtblauw licht geeft?

En ja hoor, het werkt. Hij komt zijn bed pas uit als SAM lichtblauw kleurt. Hij heeft keurig liggen wachten. Zal het eenmalig zijn? Gelukkig niet. We zijn nu drie weken aan het testen en al drie weken komt mijn zoontje ons pas wakker maken als SAM lichtblauw is. Ik heb hem ingesteld op half acht, ook in het weekend, nog steeds vroeg, maar heel wat relaxter dan op je vrije dag om zes uur wakker te zijn. Hadden we SAM maar eerder gehad!

Na jarenlange ervaring in de babymarkt en met 3 kinderen thuis als testpanel, heeft Nynke Bakker de stap genomen om haar eigen merk kinderprodukten ZAZU op te zetten. Lees meer op: www.zazu-kids.nl.

 

Trefwoorden: