Spaanse eierschotel met volkorenbrood

Getty Images

Dit recept met ei en brood is handig voor als je weinig in huis hebt. Je kunt ook groenterestjes gebruiken in plaats van de roerbakmix.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • ½ spaanse peper
  • 2 eetlepels olie
  • 1 zak ratatouille roerbakmix (400 gram)
  • Gerookt paprikapoeder
  • 8 sprieten bieslook
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas
  • 6 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Maak het stukje peper schoon en snijd het in reepjes.
  2. Verwarm de olie in een (hapjes)pan en bak hierin de roerbakgroente met de reepjes peper kort.
  3. Maak de groente op smaak met gerookt paprikapoeder.
  4. Was het bieslook en knip dit klein.
  5. Maak in de groente 4 holletjes en breek hierin de eieren.
  6. Strooi het bieslook over de eieren en strooi de kaas er over.
  7. Laat de eieren met een deksel op de pan in ca. 8 minuten stollen.
  8. Rooster het brood en snijd het in repen of driehoekjes en geef het er bij.

Ingrediënten over?

Geraspte kaas: bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.

 

 

 

Voedingswaarden

Energie 
570kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
7 gram
Zout 
1900 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum