Kramp in mijn kuit

Huisarts Rutger Verhoeff beantwoordt lezersvragen

Getty Images

Huisarts Rutger Verhoeff geeft antwoord op lezersvragen. Deze keer: Ik heb last van kramp in mijn kuit. Hoe kom ik hier vanaf?

Ik ben een man van 66 jaar en ik heb regelmatig kramp in mijn kuit en ook vaak in mijn dikke teen. Ik drink al veel water en slik elke dag ­magnesiumcitraat, maar niets helpt.

Drinkt u iedere avond alcohol of slikt u medicijnen met kuitkrampen als bijwerking? Probeer hier dan eens mee te stoppen. Goed schoeisel kan preventief werken, net als rek­oefeningen en massage van de kuit. Bij veel ­klachten is het de moeite waard om het medicijn Inhibin (hydrokinine) uit te proberen, twee tot vier weken lang. Dit wordt niet verkocht in België. Om zeldzame oorzaken zoals spataderen of een schildklierziekte uit te sluiten, verwijs ik u door naar uw huisarts.

Ook een vraag?

Heb je ook een vraag aan huisarts Rutger Verhoeff? Klik dan hier. o.v.v. 'Hallo dokter!'. Vermeld altijd je leeftijd en of je een man of een vrouw bent.

Rutger Verhoeff (1979) studeerde huisartsgeneeskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Naast het uitoefenen van zijn vak werkte hij mee aan radio- en tv-programma’s, hij schreef de boeken Laat je niet verpesten, Kusje erop en (samen met chef-kok Ramon Beuk) Lekker beter. Verder schrijft hij columns en vlogt.

Deze vraag stond eerder in +Gezond juni 2022. Abonnee worden van het blad? Dat doe je in een handomdraai!

Auteur 
  • Redactie
Bron 
  • Plus Gezond