donderdag, 7 juli 2022

Curves: complete work-out in een half uur

30 minuten fitness voor vrouwen

Niet iedere vrouw durft naar een gewone sportschool. Schaamte voor hun eigen lichaam, geloofsovertuiging of nieuwsgierige blikken van aanwezige mannen houden hen soms weg. Curves kan dan een oplossing zijn. Deze work-out duurt dertig minuten en wordt in een kleinschalige sfeer gegeven voor en door vrouwen.

Beginnen met sporten is voor veel vrouwen een hoge drempel. Het Curvesconcept werkt met persoonlijke begeleiding in kleine groepen. Vrouwen die er sporten voelen zich door de vrouwvriendelijke benaderingen op hun gemak en zijn daardoor sterk gemotiveerd.  Geen mannen,  machogedrag en strakke  pakjes, maar wel gezellig sporten onder goede begeleiding.

De training

Door een combinatie van krachttraining, cardio en stretching, train je in een sessie van slechts 30 minuten iedere grote spiergroep. Per work-out kun je tot wel 500 calorieën verbranden. De training is geschikt als dagelijkse work-out, maar houd je ook in shape als je het twee tot drie keer per week doet. 

Hydraulische weerstand

De toestellen bij Curves staan opgesteld in een cirkel. Je work-out begint zodra je instapt in het circuit. Iedere 30 seconden wissel je van toestel, afgewisseld met herstelplankjes. Hierop loop je in rustig tempo op de plaats om je spieren voor te bereiden op het volgende apparaat of doe je lichte conditietraining. Na 30 minuten is je work-out afgerond. De toestellen in het circuit werken met hydraulische weerstand die elke grote spiergroep trainen, twee spieren tegelijk. Deze zijn speciaal voor het vrouwenlichaam ontworpen.

Begeleiding

Of je nu wilt afvallen, meer energie wilt krijgen, of steviger in je vel wilt zitten, de kracht van het Curves-circuit is volgens de deelnemers niet alleen het work-out rondje maar ook de persoonlijke begeleiding. Er zijn circuitcoaches die je aanmoedigen, motiveren en je doelstelling in de gaten houden. Een recente aanvulling op het circuit is CurvesSmart: een extra digitale personal trainer die zorgt dat je het maximale uit je training haalt.

Trainingsschema

Je krijgt een op precisie gebaseerd trainingsschema, van moment tot moment feedback en voortgangsrapporten zodat je gemotiveerd blijft. Je wordt maandelijks gewogen en opgemeten om je vorderingen in de gaten te houden. Je ziet het aantal verbrande calorieën en bekijkt 3D-diagrammen waarin je kunt zien hoeveel spieren je getraind hebt, en met hoeveel succes.

Curves met Zumba

Relatief nieuw is het Curves circuit met Zumbatraining. Hierbij wordt de krachttraining van Curves gecombineerd met het ritme van Zumba. Op die manier wordt het verbranden van calorieën extra plezierig.

Voor wie is het?

Curves is voor vrouwen van alle leeftijden. Beginnende en ervaren sporters, revaliderende sporters, moslimvrouwen en vrouwen die gewoon gezellig 'onder elkaar' willen sporten kunnen er terecht. Deze sport is niet gebonden aan vaste tijden: je stapt het circuit in wanneer je wilt en op een tijdstip dat jou uitkomt. Bijkomend voordeel is dat je er niets voor nodig hebt, behalve makkelijk zittende sportkleding.

Sporten in het buitenland

Ben je lid bij Curves, dan hoor je tot een wereldwijde gemeenschap. Als lid mag je namelijk wereldwijd overal gratis instappen in het circuit. Zo blijf je zelfs op vakantie in Japan in vorm.

Het Curvesconcept werd in 1992 in Texas ontwikkeld. In 2004 opende de eerste vestiging in Nederland haar deuren. Inmiddels kent ons land ruim 60 vestigingen. In de clubs sporten alleen vrouwen en ze worden door franchisers geleid. Op de officiële site kun je zien of er een vestiging bij jou in de buurt zit.

Bron(nen):
  • Curves
Trefwoorden: