maandag, 8 augustus 2022

De populairste sport-apps

Sporten met je mobiel

Van 7 minuten work-out tot rennen met Evy: de mobiele telefoon is steeds vaker een handig hulpmiddel bij het sporten.

Het gebruik van sport-apps neemt serieuze vormen aan: bijna de helft van de hardlopers en een kwart van de wielrenners gebruiken apps zo blijkt uit onderzoek door Multiscope. Bovendien gaat één op de tien wandelaars op pad met een app en wordt thuis sporten met een app steeds populairder. RunKeeper is de populairste app, Hardlopen met Evy is de bekendste.

De apps staan op willekeurige volgorde

RunKeeper
Runkeeper meet snelheid, tijd, hartslag, routes en de calorieën die je verbrandt. De applicatie is ook te gebruiken voor fietsen, skateboarden en skeeleren. Je kunt je prestaties bovendien makkelijk delen met vrienden. RunKeeper is gratis en geschikt voor vrijwel alle toestellen.
 

Hardlopen met Evy
Tijdens het hardlopen met deze app word je door Evy aangemoedigd. Er zijn meerdere trainingsschema's en afstand, calorieverbranding en snelheid worden bijgehouden. Je kunt tijdens de training naar je eigen muziek luisteren. De basisversie is gratis (voor IOS en Android).

 

Dagelijkse Buiktraining
Dit is een snelle en effectieve dagelijkse training voor mannen en vrouwen. De buiktraining is onderdeel van een hele serie workouts, de oefeningen worden gedemonstreerd door een trainer en zijn eenvoudig te volgen. De app is geschikt voor android en IOS en is gratis.
 
Strava
Fervent hardloper of fietser? Met Strava krijgt sport een extra dimensie. Je kunt namelijk  je eigen prestaties bijhouden, maar ook zien hoe anderen het er vanaf brengen. Voor hardlopers is er de app Strava Run en voor fietsers Strava Cycling. De app is gratis en geschikt voor Android en IOS.
Daily Yoga
De Daily Yoga app omvat veertig yogafilmpjes, meer dan 300 houdingen en gratis achtergrondmuziekjes. In de sessies is er aandacht voor specifieke lichaamsdelen en spiergroepen.De app heeftlessen van specifieke yogascholen, zoals hatha, ashtanga, en yin. Gratis en voor alle toestellen.
7 Min Workout
Deze app zorgt voor intensieve sessies van 7 minuten om fit te worden. De app bevat 12 oefeningen, waarbij je te horen krijgt wanneer de volgende oefening begint. Je hoeft dus niet op de timer of op het scherm te kijken. Gratis en voor alle toestellen.

Waar downloaden?

De drie grootste aanbieders van apps zijn (afhankelijk van het besturingssysteem):

Trefwoorden: