Net getest: de Activo Activity Tracker

Armband waarmee je bewust actief bent

Getty Images

Dagelijks 10.000 stappen zetten, het is voor velen van ons nog best lastig. Hoe weet je nu precies of je genoeg beweegt op een dag? De Activo Activity Tracker van Sigma helpt je daarbij. Is dit wellicht hét hulpmiddel om je goede voornemen waar te maken en meer te bewegen dit jaar? GezondheidsNet testte deze armband.

De Activo Activity Tracker is een kunstleren armband die in verschillende kleuren verkrijgbaar is. Ons testexemplaar is zwart met een rode binnenkant. De tracker houdt, naast het aantal stappen en de hoeveelheid verbrande calorieën, ook de afstand bij die je aflegt en hoe lang je actief bent. Daarnaast kan de armband je slaapritme monitoren.

Activ App

De Activity Tracker werkt in combinatie met de speciale Activ App, die je kunt downloaden op een iPhone (minimaal 4S) of iPad met minstens iOS 8.0 of een ander mobiel apparaat met Android 4.3 (of hoger). 

Met de app stel je je persoonlijke instellingen in, zoals je gewicht, lengte en je doel, oftewel hoeveel stappen je per dag wilt zetten. Het doel kan variëren van 3000 tot wel 30.000 stappen.

Mijn streven was om 10.000 stappen per dag te zetten. Dit aantal geldt als een goede norm voor langdurige en blijvende verbetering van de gezondheid. Daarom stelt Activo standaard het bereiken van 10.000 stappen als doel van de dag. Het leek mij ook al een aardige uitdaging.

Om je te motiveren dit doel te halen, geeft de Activity Tracker tussendoelen aan: 5000 stappen is goed voor brons en 7500 stappen levert je zilver op. Als je eenmaal 10.000 stappen hebt gezet, ‘win’ je goud. Telkens als je zo’n tussendoel hebt behaald, begint de armband te piepen. Deze tussendoelen motiveerden mij echt om bewust meer te bewegen. Als ik de 5000 stappen had gehaald, wilde ik snel zilver behalen. Daarna was het goud binnen handbereik.

Nauwkeurige metingen

In de app vind je per dag je activiteiten terug en ook wanneer je de beste resultaten hebt geboekt. Om ze te kunnen zien, moet je wel eerst de tracker synchroniseren met de app. Dit gaat via Bluetooth. Het is in het begin even uitzoeken hoe het werkt, maar deze Activity Tracker geeft je zeker een nauwkeurig beeld van je dagelijkse beweging.

Slaapgedrag

Het meten van mijn slaapgedrag, lukte helaas wat minder goed. Als je geen woeler bent, zoals ik, dan werkt de slaapmonitorfunctie van de Activity Tracker ongetwijfeld beter. De armband raakte telkens los in mijn slaap, waardoor mijn slaapritme niet goed kon worden gemeten. Als het wel lukt, dan zijn in de app je slaapfasen (licht, diep, wakker) te zien. Ook wordt de totale slaaptijd bijgehouden.

Eindoordeel

Wie op zoek is naar een extra stimulans om dagelijks voldoende in beweging te zijn, raad ik deze activity tracker aan. De Activo van Sigma is niet puur een stappenteller. Door de verschillende extra functies en de goede synchronisatie met de Activ App houd je je activiteiten nauwlettend in de gaten en word je gemotiveerd die 10.000 stappen te zetten.

De adviesprijs van de Sigma Activo Activity Tracker is €54,99. 

Auteur