Boekrecensie: Het handboek voor de spitsuurvrouw

Survivalgids voor de ratrace van elke dag

Getty Images

Ben jij altijd drukdrukdruk met je baan, je huishouden en je gezin? Plof je 's avonds doodmoe op de bank voor de televisie? Herkenbaar? Dan is 'Het handboek voor de spitsuurvrouw' misschien iets voor jou.

Is hollen door het leven de enige sport die je beoefent? Ben je op slaapdieet en doe je aan laptop-lunchen en multitasken in de hoop elke dag nog wat extra tijd te winnen? Is brandjes blussen je specialiteit? Lijkt je leven, net als dat van veel vrouwen, één langgerekt spitsuur? In Het handboek voor de spitsuurvrouw leert life & business coach Sara Van Wesenbeeck je om de spitsuurmomenten in je leven en werk beter te managen. Sara reikt nuttige en haalbare strategieën en beproefde recepten aan, zodat je niet langer hoeft te zwichten voor de waan(zin) van de dag. Je combineert voortaan vlot al je rollen, vindt rust en evenwicht én houdt weer tijd over voor datgene wat er echt toe doet. Een absolute mustread voor iedereen die weer zelf de regisseur wil worden van zijn leven.

Allereerst moet je natuurlijk wel even tijd maken om het boek te gaan lezen. Niet alle tips zul je meteen in de praktijk kunnen brengen. Ook door er slechts een aantal toe te passen, kun je je leven al een stuk relaxter maken. Denk aan tips als: bereid je ochtend 's avonds vast voor en maak een planning waarin niet alleen starten maar ook stoppen is opgenomen. Elk hoofdstuk van het boek eindigt met op één pagina de L!fesavers van dat hoofdstuk.

Sara Van Wesenbeeck is life & businesscoach, professional organizer en spreker. Ze coacht managers, ondernemers en individuen bij het creëren van een leven met minder stress, meer tijd en een betere levenskwaliteit. Zij is de auteur van Het slimme organizing boe en, Het slimme budgetboek. Ze is Europees Ambassadeur voor het Vrouwelijk Ondernemerschap, business mentor bij de Britse Cherie Blair Foundation en een veelgevraagd expert in de media.

Auteur 
Bron 
  • Plus Organizing