Boekrecensie: Hoogsensitiviteit als kracht

Werken met je intuïtie

cover
cover

Ongeveer 20 procent van de mensen heeft een gevoeliger zenuwstelsel. Dat zijn er één op de vijf. Licht en geluid komen harder binnen bij deze groep, maar ook de emoties van anderen. Volgens schrijver Carolina Bont is deze gevoeligheid, dat de naam hoogsensitiviteit draagt, juist een kracht.

Vanuit haar eigen hoogsensitiviteit en ervaring als life-coach en intuïtietrainer laat Carolina Bont zien hoe je meer veerkracht en inspiratie in je leven kunt brengen. In Hoogsensitiviteit als kracht legt zij uit hoe je optimaal om kunt gaan met je emoties, je gedachten en de signalen van je lichaam. Maar ook hoe je, juist als hoogsensitief persoon, het inzicht en de rijkdom van je intuïtie zo veel mogelijk kunt benutten.

Hoogsensitiviteit als kracht in twaalf stappen

Het boek bestaat uit zes hoofdstukken, waarin hoogsensitiviteit in het algemeen, sensitieve weerbaarheid, het hoofd en hart in balans, liefdesrelaties en hoogsensitiviteit bij kinderen worden behandeld. Het laatste hoofdstuk is een stappenplan waarin Bont laat zien hoe je in twaalf stappen je hoogsensitiviteit als kracht kunt benutten.

Oefeningen

Door het boek verspreid vind je oefeningen die je bijvoorbeeld kunnen helpen om bewust met je hoogsensitiviteit om helpen gaan, hoe je enthousiasme kunt activeren, hoe je nieuwe energie creëert en hoe je bijvoorbeeld beter kunt omgaan met moeilijke mensen. De oefeningen zijn kort, simpel, leerzaam en toegankelijk. Ze nodigen uit om op te schrijven wat je voelt, denkt en kunt doen om het beter te maken.

Werken met je intuïtie

Hoewel er inmiddels redelijk wat onderzoek is gedaan naar hoogsensitiviteit, richt Bont zich in haar boek vooral op het spirituele en de intuïtie. Bewustwording van jezelf en je omgeving speelt een belangrijke rol.

Herkenning

Voor hoogsensitieve mensen, of voor mensen met hoogsensitieve personen in hun omgeving, biedt dit boek veel informatie, voorbeelden en herkenningspunten. Vooral omdat hoogsensitiviteit iets is wat pas sinds een paar jaar wordt (h)erkent, kan het lezen van dit boek helpen om hoogsensitiviteit bij jezelf of bij een ander te begrijpen.

Carolina Bont is life-coach en intuïtietrainer. Ze is de grondlegger van het Centrum voor Effectieve Intuïtie en heeft als auteur meerdere succesvolle boeken op haar naam staan.

Auteur 
  • Miriam Groot