maandag, 23 mei 2022

Maak 10 x kans op een kleurboek

Helemaal niet kinderachtig

Je bent nooit te oud om te kleuren. Tenminste daar lijkt het op. Kleuren is al lang niet meer iets alleen voor kinderen, steeds meer volwassenen vluchten de fantasiewereld van een kleurboek in. Het maakt blij en ontspant. Wil je het uitproberen? We geven tien kleurboeken voor volwassenen weg.

Het lijkt misschien vooral jeugdsentiment, maar het is zeker ook een vorm van creativiteit. Volgens de liefhebbers is kleuren daarbij een vorm van mindfulness. Tijdens het kleuren ben je echt even in het moment. Je stopt met piekeren en maakt je hoofd leeg. Binnen de lijntjes kleuren geeft ook nog eens een gevoel van controle en wanneer de tekening af kun je voldoening ervaren. Sommigen fanatiekelingen zien het ook als een middel tegen de overdosis aan digitale drukte.

De kleurboeken voor volwassenen zijn wel iets complexer dan die van kinderen. Populair zijn mandala’s en geometrische figuren uit het boeddhisme. Je kunt ook meesterwerken uit de kunstgeschiedenis inkleuren of mooie tekeningen van flora en fauna of stadsgezichten. Er zijn inmiddels allerlei soorten kleurboeken verkrijgbaar.

Tekenen en kleuren voor volwassen is een gevarieerd en inspirerend kleurboek voor volwassenen. Het boek bevat mandala’s, zentangles en Japanse puzzels. Je kunt ook tekeningen afmaken of de kleur-in-knip-uit afbeeldingen verwerken als boekenlegger, wandhanger of cadeaukaart. Voor € 9,95 koop je het kleurboek met 100 platen in de winkel of bestel je het online.

Deze prijsvraag is verlopen, je kunt helaas niet meer meedoen. Een overzicht van de lopende prijsvragen vind je hier.

Trefwoorden: