Meditatie challenge dag 7: Dankbaarheid ochtend met zang AnurA

Getty Images

Zeg vaker 'dankjewel', al is het in stilte. Drie kleine woordjes met een grote betekenis. Wees dankbaar voor wat je hebt. Wees niet ongelukkig over wat je niet hebt. Dankbaarheid geeft een gevoel van verlichting en geluk.

Je kunt je staat van bewustzijn en je energieniveau verhogen door dankbaarheid te tonen. Niet vanuit beleefdheid, maar vanuit nederigheid. Je zult groter worden door je klein te maken. Wanneer je oprecht dankbaar bent, is dat een blijk van waardering en een uiting van vriendelijkheid.

Dankbaarheid kun je elke dag beoefenen. Neem voordat je de dag begint een paar minuten tijd en rust voor jezelf. Elke dag zijn er dingen om dankbaar voor te zijn. Als je met een positieve gedachte je dag begint, wordt je onderbewustzijn positief beïnvloed. Wees dankbaar en je zult je gelukkiger voelen. Deze laatste meditatie in de challenge duurt 20 minuten maar zal voelen als 10 minuten.

 

Dit is de zevende en laatste meditatie in onze challenge 'In één week rust in je hoofd'. Een overzicht van alle meditaties vind je hier.

 

Getty Images


Deze meditatie challenge organiseerden we in samenwerking met de Meditation Moments App van Michael Pilarczyk. Je kunt deze gratis downloaden in de appstores.

 
Auteur 
  • Franca van Dalen